Vraag en antwoord

Heeft u een vraag waarop u nog geen antwoord hebt gevonden op deze website? Op deze pagina hebben wij een aantal meest gestelde vragen onder elkaar gezet. Vindt u hier uw antwoord niet, dan vernemen we dat graag. U kunt ons bellen T: 010 261 70 23 of een e-mailbericht sturen info@huurgarant.com. Ook kunt u ons een vraag stellen via het contactformulier

Wie is HUURGARANT.com?

HUURGARANT.com is makelaar, beheerder en huurder ineen. Een unieke formule waarmee wij u snel en kosteloos ontzorgen tijdens de verhuur van uw woning.

Lees hier meer over onze werkwijze.

Waar is HUURGARANT.com gevestigd?

HUURGARANT.com opereert in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk vanuit de hoofdvestiging in Rotterdam.

Voor wie is HUURGARANT.com bedoeld?

HUURGARANT.com werkt samen met zowel beleggers als particuliere woningeigenaren. Bezit u één of meer bewoonbare woningen welke u graag wilt verhuren? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Is er een minimale en maximale huurperiode?

HUURGARANT.com huurt woningen voor minimaal een jaar tot onbepaalde tijd.

Hoe berekent HUURGARANT.com de gegarandeerde huurprijs?

HUURGARANT.com houdt rekening met de verhuurwensen en de specifieke woningeigenschappen. Denk hierbij aan de grootte van de woning, de ligging, het aantal kamers, de looptijd van het contract, de opzegtermijn, de borg, etc. Al deze facetten worden meegenomen bij het bepalen van uw gegarandeerde huurprijs.

Wat is jullie verdienmodel?

HUURGARANT.com biedt uw woning aan binnen haar netwerk. Dit zijn met name organisaties die huisvesting zoeken voor expats en personeel. Aan deze organisaties berekenen wij de huurprijs door die we met u hebben afgesproken, plus een percentage voor onze dienstverlening.

Wat is mijn rendement?

Door te verhuren aan HUURGARANT.com behaalt u een hoger en vast rendement dan wanneer u de woning zelf of via een traditionele makelaar verhuurd. U betaalt bij HUURGARANT.com géén courtage en géén beheerkosten. De maandelijkse huur wordt op uw rekening overgemaakt, ook als uw woning niet bewoond wordt. In het onderstaande rekenvoorbeeld wordt uw rendement duidelijk:

Huurder:

 • Jaar huur:
 • Makelaarskosten:
 • Beheerkosten (5%)
 • Leegstand 1 maand:

Totaal:

Traditioneel

 • € 12.000,-
 • - € 1.500,-
 • - € 600,-
 • - € 1.000,-

€ 8.900,-

HUURGARANT.com

 • € 12.000,-
 • € 0,-
 • € 0,-
 • € 0,-

€ 12.000,-

In dit voorbeeld is uitgegaan van een gegarandeerde huur van € 1.000,- per maand. De verhuurprijs is gebaseerd op uw wensen en specifieke eigenschappen van uw woning. Denk hierbij aan de grootte, de ligging, het aantal kamers, de looptijd van het contract, de opzegtermijn, de borg, etc.

Wie zijn de bewoners van mijn woning?

HUURGARANT.com verzorgt de huisvesting voor expats en personeel van zowel nationale als internationale organisaties die tijdelijk woonruimte nodig hebben. Hierbij richten we ons vooral op de IT- en technische sector.

Wanneer ontvang ik de huur op mijn rekening?

Uw eerste maand huur plus de borg ontvangt u van HUURGARANT.com zodra de huurperiode ingaat en de sleuteloverdracht heeft plaatsgevonden. Indien wenselijk wordt de huur ter plaatse overgemaakt. Vervolgens ontvangt u gegarandeerd de maandelijkse huur op de overeengekomen datum. 

Van wie ontvang ik de huur?

U ontvangt de huur van HUURGARANT.com. Of de woning nu wel of niet wordt bewoond, HUURGARANT.com staat garant voor de maandelijkse uitbetaling van uw huur, zoals dit is overeengekomen in het vooraf opgestelde huurcontract.

In welke regio is HUURGARANT.com actief?

HUURGARANT.com opereert in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk vanuit de hoofdvestiging in Rotterdam.

In welke staat moet de woning zijn die ik wil verhuren?

Onze voorkeur gaat uit naar gemeubileerde woningen, voorzien van keuken en sanitair. Meubels en verdere inrichting hoeven niet aanwezig te zijn. Wanneer dit wél het geval is, kan dit de gegarandeerde huurprijs beïnvloeden.

Wie onderhoudt het contact met de bewoners?

HUURGARANT.com is uw huurder en beheerder ineen. Dit houdt in dat wanneer de bewoners vragen of problemen hebben, zij u hier niet mee lastig vallen maar contact opnemen met HUURGARANT.com.  

 

Hoe vaak wordt mijn woning geïnspecteerd?

Uw woning wordt ieder kwartaal gecontroleerd. De status van de woning wordt nagelopen en waar nodig wordt klein onderhoud uitgevoerd. Na iedere controle ontvangt u een kort verslag van de bevindingen.

Wie regelt het onderhoud van mijn woning?

HUURGARANT.com ontzorgt u zoveel mogelijk. Dat betekent dat wij klein onderhoud voor onze rekening nemen. Voor grotere reparaties of vervangingen nemen wij contact met u op.

Hoe zeg ik het huurcontract op?

Bij een huurcontract voor bepaalde tijd loopt het contract door tot aan de einddatum. Wanneer het huurcontract is overgegaan naar onbepaalde tijd kunt u deze schriftelijk beëindigen, met in acht name van de opzegtermijn conform de huurovereenkomst.