Haal meer uit uw vastgoedportefeuille

By november 28, 2017Verhuren

Waarom uw woning verhuren in plaats van verkopen?

De vraag die bij vele woningeigenaren en vastgoedbeleggers leeft is waarom zij een woning beter kunnen verhuren in plaats van verkopen. Is het verhuren van de woning op de lange termijn bijvoorbeeld een slimmere vermogensvermeerdering? Of haalt men er meer winst uit wanneer de woning verkocht wordt? De vragen op deze antwoorden zijn natuurlijk afhankelijk van de case, maar toch zijn er vier algemene redenen die naar naar voren brengen waarom het verhuren van een woning beter is dan het verkopen:

 • > Minder impact van hypotheekbetalingen
  Hypotheeklasten zijn vaak een enorme kostenpost voor vele vastgoedeigenaren. Wanneer er meerdere woningen in uw bezit zijn, dan kunt u de maandelijkse huur van alle woningen gebruiken om deze af te lossen op de hypotheekschuld. Zodra de hypotheek in zijn geheel is terugbetaald, kunt u ervoor kiezen om de woning door te verhuren zodat u kunt sparen om een nieuwe woning aan uw vastgoedportefeuille toe te voegen.

 

 • > Meer maandelijkse inkomsten
  Een zeer positieve kant aan het verhuren van uw woning zijn de inkomsten die hiermee gegenereerd zullen worden. Wanneer u het verhuren van uw woning uitbesteed kunnen deze kosten zeer makkelijk verdiend worden. Uit een eerder onderzoek blijkt zelfs dat de verhuuropbrengsten gemiddeld een beter rendement opleveren dan andere investeringen.

 

 • > Vraag naar huurwoningen stijgt
  Ook blijkt dat er een enorme vraag naar huurwoningen heerst binnen de vastgoedmarkt. Veel expats en particulieren zijn op zoek naar een woning. Deze doelgroep kiest er vaak voor om een woning te huren door de stijgende woningprijzen en het aanscherpen van de hypotheekregels. Omdat de vraag naar huurwoningen enorm is is dit een belangrijk punt waarom u uw woning zeker moet verhuren in plaats van verkopen: met zoveel potentiële huurders op de markt vinden wij de geschikte huurder en verdient u maandelijks een huurprijs.

 

 • > Flexibel werken
  Het hebben van een vastgoedportefeuille betekend dat u altijd terug op terug kan vallen. Door de verhuur van uw woning kan er een omzet worden geboekt. Hierdoor kan uw portefeuille zich gemakkelijk uitbreiden en bouwt u een vast en hoger rendement op.

 

Bent u na het lezen van bovenstaande voordelen tot de conclusie gekomen om uw woning te verhuren? Neem dan direct contact met ons op. Wij huren uw woning en garanderen u de maandelijkse huur. Ook heeft u bij ons geen bijkomende kosten en geen extra zorgen. Technisch beheer en financieel beheer nemen wij volledig van u over. Zo kunt u genieten van het opbouwen van een hoger en vast rendement.

admin

Author admin

More posts by admin

Leave a Reply