Nieuw huis? Dan verhuur je toch gewoon je oude huis.

By oktober 5, 2018Verhuren

Uit onderzoek van AD.nl blijkt dat Amsterdammers hun huis nauwelijks meer te koop zetten, zelfs niet als er een nieuwe woning gekocht is. De reden hiervoor is simpel, de oude woning verhuren levert meer geld op dan het verkopen van de woning. Vorig jaar rond deze tijd stonden er nog circa 1.500 woningen in onze hoofdstad te koop. Het afgelopen kwartaal waren dit er slechts 1.245, een daling van ruim 20 procent!

Hierdoor veranderen Amsterdamse woningeigenaren in particuliere beleggers, een welbekend fenomeen bij HUURGARANT.com. Uit de praktijk blijkt echter dat veel van deze particuliere beleggers vaak een langere leegstandsperiode kennen dan wenselijk is. Dit houdt in dat de woningeigenaren een aanzienlijk deel van de huurinkomsten mislopen. ‘Door je oude woning te verhuren kunnen woningeigenaren gemakkelijk extra inkomsten genereren. Echter is het wel van belang dat de woning snel verhuurt is.’ Benadrukt Stan Brinkman. ‘Laten we eerlijk zijn, wanneer je snel geschikte huurders vindt is het verhuren van je woning veel lucratiever dan de verkoop ervan. Het verhuren van een gemiddelde eengezinswoning levert al snel zo’n €2.000 per maand op.’

Een andere trend binnen het beleggen zijn ouders die de overwaarde op hun huidige woning gebruiken voor de aanschaf van een tweede woning. Vaak wordt deze verhuurd aan zoon of dochterlief. Maar ook voor de kinderen komt er vroeg of laat een moment om echt op eigen benen te gaan staan. Dit betekent vaak dat de woning leeg komt te staan. HUURGARANT.com kan hiervoor een passende oplossing kan bieden.

Ook de bank speelt inmiddels in op deze trend door het aanbieden van zogenaamde ‘verhuurhypotheken’. Hierdoor wordt het mogelijk om uw eigen woning te blijven financieren en een financiering te krijgen voor uw beleggingsobject. Zo staat niets u meer in de weg om uw eigen beleggingscarrière te starten. HUURGARANT.com huurt graag uw eerste beleggingsobject!