De stappen voor het verhuren van uw woning

Wij leggen u in 6 stappen uit welk traject we met elkaar doorlopen

Stap 1. Woningopname

Binnen 5 werkdagen komen wij bij u langs voor een informatiegesprek. Wij doen de woningopname en vertellen u onze werkwijze. Aan de hand van uw verhuurwensen en de eigenschappen van de woning wordt er een huurvoorstel opgemaakt.

Stap 2. Huurvoorstel

Na de woningopname ontvangt u binnen 5 werkdagen het vrijblijvende huurvoorstel. In dit huurvoorstel leest u de door ons gegarandeerde huur, de termijn van de huurovereenkomst en bijbehorende voorwaarden. In de bijlage is tevens het huurcontract bijgevoegd. Het huurvoorstel is gebaseerd op uw verhuurwensen en de feitelijke eigenschappen van uw woning, zoals de grootte, de ligging, het aantal kamers, de looptijd van het contract, de opzegtermijn, de borg, etc.

Stap 3. Huurcontract

Het huurcontract welke u heeft ontvangen met het huurvoorstel is de basis voor de verhuur van uw woning en is de overeenkomst tussen u en HUURGARANT.com. In het huurcontract zijn duidelijk de onderling gemaakte afspraken vastgelegd, zoals de ingangsdatum van het contract, de hoogte van de huurprijs, het beheer van de woning evenals de opzegtermijn.

Stap 4. Betaling

HUURGARANT.com garandeert dat uw maandelijkse huur gedurende het huurcontract op de afgesproken datum wordt uitbetaald. De eerste huurtermijn en borg worden voor de ingangsdatum van het huurcontract aan u overgemaakt. De borg is altijd gelijk aan 1 maand huur.

Stap 5. Sleuteloverdracht

Nadat het huurcontract door u en HUURGARANT.com is getekend, de eerste huurtermijn en de borg door u is ontvangen, draagt u de sleutels aan ons over. Er wordt een definitieve voorinspectie gedaan van uw woning en u ontvangt een rapport van de actuele situatie.

Stap 6. Beheer

Gedurende de huurtermijn neemt HUURGARANT.com het volledige technisch en financieel beheer kosteloos van u over. Periodiek wordt uw woning geïnspecteerd, indien gewenst in het bijzijn van u. Aan het einde van het huurcontract ontvangt u de woning terug in de staat zoals HUURGARANT.com deze heeft gekregen.

Financieel beheer

HUURGARANT.com garandeert u de maandelijkse huur op de afgesproken datum en maakt voor u een overzichtelijke uitbetalingsfactuur voor één of meerdere woningen. Hierdoor heeft u een gegarandeerd rendement zonder zorgen.

Technische beheer

HUURGARANT.com zorgt ervoor dat uw woning netjes wordt bewoond. Ontstaan er technische mankementen tijdens de huurtermijn dan worden deze in onderling overleg opgelost. Kleine reparaties neemt HUURGARANT.com voor haar rekening.
 

Gerard en Linda Meijer:

"Na jaren van onbetrouwbare huurders hebben we nu eindelijk met Huurgarant een huurder die wel zijn afspraken nakomt."